Denne sommerlige orzoretto er en let og cremet ret, hvor den lille pasta tilberedes til en silkeblød konsistens og forenes med frisk citronsaft, cremet ricotta og masser af friskrevet parmesan
-
Samlet tid
30 minutter
-
ARBEJDSTID
30 min
-
Serveringer
4 Personer
Fremgangsmåde
Kog orzo og ærter
- 1 Kog orzo i en stor gryde med saltet vand i 6 minutter.
- 2 Tilsæt de frosne ærter, og lad det koge videre, indtil orzoen er al dente.
- 3 Gem 2 dl af kogevandet, og dræn resten.
Lav saucen
- 1 Smelt smør i gryden, og sautér skalotteløg og hvidløg, indtil de er bløde.
- 2 Tilsæt 1 dl pastakogevand og rør ricotta, citronskal, halvdelen af citronsaften og parmesan i.
- 3 Pisk det godt sammen, og justér konsistensen med mere kogevand, hvis nødvendigt.
- 4 Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft efter behov.
- 5 Vend den drænede orzo og ærterne i saucen, og rør godt rundt, indtil alt er dækket af den cremede citronsauce.