orzoretto med citron
Avatar Farmand
03-20-2025

Denne sommerlige orzoretto er en let og cremet ret, hvor den lille pasta tilberedes til en silkeblød konsistens og forenes med frisk citronsaft, cremet ricotta og masser af friskrevet parmesan


Menu

  • Samlet tid 30 minutter
  • ARBEJDSTID 30 min
  • Serveringer 4 Personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
    Kog orzo og ærter
  • 1 Kog orzo i en stor gryde med saltet vand i 6 minutter.
  • 2 Tilsæt de frosne ærter, og lad det koge videre, indtil orzoen er al dente.
  • 3 Gem 2 dl af kogevandet, og dræn resten.

  • Lav saucen
  • 1 Smelt smør i gryden, og sautér skalotteløg og hvidløg, indtil de er bløde.
  • 2 Tilsæt 1 dl pastakogevand og rør ricotta, citronskal, halvdelen af citronsaften og parmesan i.
  • 3 Pisk det godt sammen, og justér konsistensen med mere kogevand, hvis nødvendigt.
  • 4 Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft efter behov.
  • 5 Vend den drænede orzo og ærterne i saucen, og rør godt rundt, indtil alt er dækket af den cremede citronsauce.